My-LocalAgenda


Blog Tok Guru tiada RSS ?
27 Mac, 2009, 3:27 pm
Filed under: dari kaca mata local | Label: ,
Tok Guru Nik Aziz Nik Mat

Tok Guru Nik Aziz Nik Mat

Blog tok guru boleh di akses di laman : http://www.blogtokguru.com

Buat masa ini , tiada features RSS . Hampa .

Minta A’ptus Net tidak memalukan blog tok guru , sebagai pemimpin agung PAS/ PR dan rakyat Malaysia.

A’ptus Net perlu bertindak untuk meletakkan blog tersebut sebaris dengan blog Dr. Mahathir . Cetusan idea perlu relevan dengan masa dan keadaan .

Penggunaan teknologi juga harus semasa.



PRK 2 Bukit : Mana Mee saya ?
14 Mac, 2009, 8:19 pm
Filed under: Uncategorized | Label:

Tiada projek Mee Segera – Najib , TV3 , 14/3/2009 .

Tiada projek Mee Segera .. lagi kalah …
Orang nak projek MEE SEGERA wey .. dpt duit ..

tapi tk nak pangkah dacing ! Kalau dacing kalah , dpt lg bnyk mee segera.

Contoh mcm ganu .. Masa PAS perintah dapat banyak duit ehsan . Tapi BN perintah , dah kena tarik.

Konklusi : BN kalah rakyat senang.



Mengenai Dollar
8 Mac, 2009, 7:18 pm
Filed under: ekonomi | Label:

Ramai yg bercakap mengenai peningkatan dollar , dan kejatuhan RM dan matawang lain dalam tempoh seminggu lepas.

Sebol bercakap mengenai dollar yg menyatakan bahawa Tukar Tiub dan dan YB Idham Lim juga bercakap mengenai dollar .

Tapi yang paling terpanggil untuk menulis hal dollar , apa bila che det bertanya ,

dari mana dapat wang dari bail-out tersebut ? Adakah IMF sudah bersedia dengan wang sebanyk itu ?

Atau adakah dollar sebenarnya sedang di cetak dengan lebih banyak ?



BN bersedia bubarkan DUN Perak
3 Mac, 2009, 12:39 pm
Filed under: Uncategorized | Label:

Berita Palsu :

BN bersedia membubarkan DUN Perak , dan menyerah kepada rakyat untuk memilih pimpinan negeri itu .



Live from Perak : Interesting Note and Comment at Anilletto’s Blog
3 Mac, 2009, 10:37 am
Filed under: dari kaca mata local, politik | Label:

Live source : http://anilnetto.com/democracy/live-from-perak/

Historical and symbolic Perak procedings for new era of democracy in MY

Historical and symbolic Perak procedings for new era of democracy in MY

So , the world is watching ..

So , the world is watching ..

10:50

The crowd in the area has dispersed.

10:48
[Comment From Summer]
if you see the date translated in chinese 3-3-09 – Sang Sang Weng Kau – meaning alive forever more
10:48
[Comment From Pokok Keadilan Rakyat]
Demokrasi bawah pokok , dari rakyat , untuk rakyat , demi rakyat

10:33
[Comment From jiman]
10.25am Usul kedua – membubarkan DUN – diluluskan dengan sebulat suara. 10.23am Usul pertama yang dibentangkan sebentar tadi – menyatakan undi percaya kepada menteri besar Pakatan Rakyat, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin – diluluskan dengan sebulat suara.

10:30

[Comment From aduka]
0.23am Usul pertama yang dibentangkan sebentar tadi – menyatakan undi percaya kepada menteri besar Pakatan Rakyat, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin – diluluskan dengan sebulat suara. 10.18am Speaker DUN memulakan bicara dengan meminta semua yang memerhatikan perjalanan sidang itu diam sebagai tanda hormat. 10.15am Sidang tergempar DUN diadakan di tempat letak kenderaan diadakan juga di depan Bangunan Perak Darul Ridzuan setelah bangunan tersebut – yang menempatkan dewan itu – ditutup.

10:25

[Comment From aduka]
10.15am Sidang tergempar DUN diadakan di tempat letak kenderaan diadakan juga di depan Bangunan Perak Darul Ridzuan setelah bangunan tersebut – yang menempatkan dewan itu – ditutup. Ia diadakan di bawah sepohon pokok, dan semua 27 wakil rakyat Pakatan termasuk menteri besar mereka hadir dengan dipengerusikan oleh Speaker yang berpakaian rasmi. Tiada kerusi untuk semua 28 ahli DUN tersebut. Sidang tergempar DUN dibuka dengan bacaan doa. 10.01am Nizar dan para wakil rakyat Pakatan – yang asalnya berdegil ingin meneruskan sidang tergempar seperti dirancang Jumaat lepas – meninggalkan pintu masuk Bangunan Perak Darul Ridzuan. Mereka bergerak ke tempat letak kereta, kira-kira 50 meter dari pintu masuk tersebut, untuk mesyuarat ringkas. Speaker DUN V Sivakumar turut kelihatan. Kumpulan kira-kira 200 penyokong Pakatan tidak berganjak.

10:21

They are having the Dewan assembly sitting under a tree! They are meeting right next to my contact’s car.   It’s all very formal and they are addressing the Speaker as Yang DiPertua etc.



art of war : over power water canon- mini howto for the rakyat
3 Mac, 2009, 10:18 am
Filed under: Uncategorized | Label: ,

Mana pakar-howto kita ?

FRU Water canon 1<br />  at Brickfields

FRU Water canon 1 at Brickfields

Ipoh - Water canon in standby  - Will tehy used it to Perak Speaker and MB Nizar ?

Ipoh - Water canon in standby - Will thyy used it to Speaker of Perak and MB Nizar ?



Ekonomi : Dewan Rakyat , Nor Yaakob
2 Mac, 2009, 11:09 pm
Filed under: dari kaca mata local, ekonomi

Dari laman Jeff Ooi :

Long fore-play to a stimulus

A while ago, Second Finance Minister Nor Mohamed Yakcop told the Dewan Rakyat that of the RM7 billion pledged for the economic stimulus plan announced in November, only RM567.9 million had been spent thus far — after four months had gone by.
That works out to roughly 9% of the pledged money that had gone into the system for pump-priming.

This afternoon, Nor Mohamed only mentioned at the Dewan Rakyat that the RM567.9 million spent had been allocated for 8,474 projects. Details unknown.

La .. bikin kepoh satu kampung , untuk stimulus yang kedua , yang pertama 1 billion pun belum sampai ?

Nak tunggu tahun depan ? atau lagi mahu tunggu lepas undi 2 bukit 1 batang ?

Tol dengan itu isu ‘allah’ tunda lepas pilihanraya-lah

– paklah

Buat sementara kalau kerajaan tak cukup duit , sila maksimakan pengeluaran surat saman lalulintas.